İran’ın Suriye’nin yeniden yapılanmasında önemli rolü olacak

  • 13 Eylül 2017
  • 1.081 kez görüntülendi.
İran’ın Suriye’nin yeniden yapılanmasında önemli rolü olacak

İran enerji bakanlığı geçici başkanı Settar Mahmudi, İran’ın elektrik ve su alanındaki imkanlarıyla Suriye’nin yeniden yapılanmasında önemli rolünün olabileceğini söyledi.

Settar Mahmudi, dün Tahran’da Suriye Elektrik Bakanı Muhammed Züheyr Harbutlu ile görüşmesinde, İran’ın su ve enerji konusunda Suriyeli insanları eğitmek için çok iyi imkanlara sahip olduğunu belirterek, bu durumun Suriye’nin yeniden yapılanmasının hızlandırılmasının önemli etkisinin olabileceğini söyledi.

İranlı yetkili, son bir kaç yılda Suriye’de teröristlerin bu ülkeyi yakıp yıkmaktan ve vahşetten başka bir şey yapmadıklarını belirterek, İran enerji bakanlığının mesajının Suriye halkının evlerine aydınlık ve ışığın yeniden geri getirilmesi olduğunu söyledi.

Settar Mahmudi, İran’ın, teröristlerle ile mücadelede Suriye halkı ve devletinin yanında nasıl yer aldıysa bu ülkenin yeniden yapımı döneminde de Suriye’nin yanında olacağını söyledi.

Teröristler son yıllarda Suriye’nin altyapılarını hedef almışlar ve bu saldırılarda özellikle de Suriye’nin elektrik santralları büyük hasar görmüştür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.