İran’ın Türkiye büyükelçisi: Siyonistlere bağlı medya kuruluşları müslümanlar arasında mezhebi ihtilaflar çıkarmak için çalışıyorlar

  • 02 Ağustos 2015
  • 760 kez görüntülendi.
İran’ın Türkiye büyükelçisi: Siyonistlere bağlı medya kuruluşları müslümanlar arasında mezhebi ihtilaflar çıkarmak için çalışıyorlar

İran’ın Türkiye Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli, Türkiye’de yaşayan İranlıların güvenliğinin teminiyle ilgili Türkiyeli yetkililerle görüştü.

Bigdeli, sosyal paylaşım sitesinde şahsi hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’de son zamanlarda yaşanan güvensizliğe temas ederek, Türkiyeli yetkililerle, bu ülkede yaşayan İranlıların güvenliği konusunda görüş alış verişinde bulunduğunu bildirdi.

İran büyükelçisinin bu açıklaması, son zamanlarda Türkiye’nin doğusunda İran’a ulaşımla ilgili yapılan saldırılardan sonra geldi. Bu doğrultuda dün Türkiye’den İran’a gelen yolcu treni teröristlerin saldırısına uğramıştı.

Bu arada Bigdeli daha önce yaptığı bir açıklamada da, Suriye’nin bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı gösterilmesi gereğine vurgu yapmıştı. Bigdeli yaptığı açıklamada, İran’ın Suriye gelişmelerine karşı tutumuna temasla, İran’ın tutumunun, Suriye’nin BM’nin bir üyesi, bağımsız bir ülke ve bundan dolayı da bu ülkenin toprak bütünlüğü, hakimiyeti ve bağımsızlığına saygı gösterilmesi ilkeleri üzerinde olduğunu söyledi.

İran büyükelçisi, yaşanan gelişmelerden yalnızca siyonist İsrail rejiminin yarar sağladığını belirtirken, siyonistlere bağlı medya kuruluşlarının müslümanlar arasında tefrika oluşturmak ve mezhebi ihtilaflar çıkarmak için gece gündüz demeden çaba gösterdiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.