İran’ın UAEK temsilcisinden açıklamalar

  • 09 Haziran 2016
  • 804 kez görüntülendi.
İran’ın UAEK temsilcisinden açıklamalar

İran İslam Cumhuriyetinin UAEK’ndaki temsilcisi Rıza Necefi, nükleer anlaşma KOEP’in karşılıklı yürürlüğe geçmesini bu anlaşmanın hayati bölümü olarak niteledi.

İRNA’nın haberine göre, Necefi, dün uluslararası atom enerjisi kurumunun Yönetim Kurulu’nda İran’la ilgili toplantısında yaptığı açıklamada, nükleer anlaşmanın yürürlüğünün başından beri İran’ın taahhütlerini tamamen yerine getirdiğini ve bu durumun zaten UAEK tarafından da teyit edildiğini söyledi.

Necefi, nükleer anlaşmanın sonuçlarının İran’ın bir çok alanda ilerlemesine vesile olduysa da, İran’ın ticari ve iktisadi alanlarıyla ilgili anlaşmaların imzalandığını ama bunların yürürlüğe girmesinin yeterli olmadığını söyledi.

Rıza Necefi, nükleer anlaşmaya göre, UAEK’nun kendisine ulaştırılan, ticari, teknoloji, sanayi ve diğer bilgilerin korunması için ciddi adım atması gerektiğini belirtirken, siyonist İsrail rejiminin Yönetim Kurulu’nda yaptığı açıklamada İran’ın nükleer silahlara sahip olmaya dayalı iddiasının gülünç olduğunu, zira bizzat siyonist rejimin nükleer ve kitlesel imha silahlarını kullanmaktan el çekmediğini ve UAEK denetçilerinin gizli nükleer santrallerine girmesine izin vermediğini ve yüzlerce nükleer başlıklı füzeye sahip olduğunu söyledi.

Necefi, terör rejimi İsrail’in bölge ve dünyanın güvenlik ve barışını tehdit eden nükleer silahlarla ilgili programa dair iddialarını dünya kamuoyundan bundan daha fazla gizleyemeyeceğini belirtti ve (bu rejimin elindeki nükleer silahlar konusunda dünya kamuoyu ve uluslararası toplumun son derece duyarlı olması ve tepki göstermesi gerektiğini söyledi.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.