Ä°ranlı diplomat Roknabadi’nin ailesi Arabistan’a gidiyor

  • 20 Kasım 2015
  • 803 kez görüntülendi.
Ä°ranlı diplomat Roknabadi’nin ailesi Arabistan’a gidiyor

Meclis, konsolosluk ve yurt dışı Ä°ranlıların iÅŸlerinden sorumlu Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti dışiÅŸleri bakan yardımcısı, Ä°ran’ın eski Lübnan büyükelçisi Gazanfer Roknabadi ailesinin, söz konusu diplomatın kaderi ile ilgili Arabistan’a gideceklerini belirtti.
DışiÅŸleri bakan yardımcısı Hasan KaÅŸkavi dün Ä°RÄ°B muhabirine yaptığı açıklamada Gazenfer Roknabadi ailesinin Arabistan’a giderek, Ä°ranlı diplomatın kaderi ile ilgili Arabistan yetkilileri ile direkt görüşeceklerini duyurdu.
KaÅŸkavi iki kiÅŸi ile ilgili DNA testinin bazen zaman aldığı ve hatta zor olduÄŸunu, bu yüzden Mina faciasında hayatını kaybedenlerden bazılarının ailelerinin Arabistan’a giderek, kaybolanların kaderi ile ilgili iÅŸlemleri direkt takip edeceklerini ifade etti.
Dışişleri bakan yardımcısı Mina faciası ile ilgili gerçekleri araştırma komitesinin kurulmasına vurgu yaparak, BMGK, BM insan hakları konseyi ve İİT gibi uluslararası kuruluşlar tarafında olayın araştırılabileceğini söyledi.
Bu yıl hac merasimi sırasında kubran bayramı gününde (24 eylül 2015) Mina’da yaÅŸanan faciada 464 Ä°ranlı hacı adayı hayatını kaybetti. 19 Ä°ranlının kaderi hala belirsizliÄŸini koruyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.