İranlı Doktorlardan Dünya Kızılhaç Teşkilatına Yemen Mektubu

  • 17 Mayıs 2015
  • 891 kez görüntülendi.
İranlı Doktorlardan Dünya Kızılhaç Teşkilatına Yemen Mektubu

4 Bin İranlı doktor, dünya kızıl haç teşkilatına ortak bir mektup göndererek, Yemen halkına yardım ulaştırılması konusunda  gerekli ortamın sağlanmasını istediler.

Fars Haber Ajansının bildirdiğine göre İranlı doktorlar Dünya Kızılhaç Teşkilatına bir mektup göndererek, mazlum Yemen halkına acil yardımların ulaştırılmasını isteyerek, Yemen halkından çok sayıda sivil ve savunmasız insanın, çocuk ve kadınların ölmesine ve büyük maddi hasarların meydana gelmesine neden olan Suudi rejiminin Yemen’e yönelik insanlık dışı saldırılarının beşeri vicdanı yaralamanın yanı sıra ahlaki kurum ilkelerini ve insan hakları resmi konvansiyonlarının tümünü ihlal ettiğini bildirdiler.

Bu mektupta dünya kızıl ay örgütünün Yemen mazlum halkına yönelik kendi sorumluluğunu yerine getirememesi durumunda kendi insani ve uluslar arası sorumluluğunu ifa etmiş olamayacağı belirtilmiştir.

İranlı doktorlar ayrıca Suudi rejiminin Yemen’deki cinayetleri karşısında sessiz kalmalarının insan hakları ve uluslar arası örgütlerin sorgulanmasına yol açtığını bildirmişlerdir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.