İranlı Ehl-i Sünnet Alimlerinden Selami: Devrim Muhafızları, İslam İnkılabının Omurgasıdır

  • 13 Şubat 2018
  • 958 kez görüntülendi.
İranlı Ehl-i Sünnet Alimlerinden Selami: Devrim Muhafızları, İslam İnkılabının Omurgasıdır

Sistan ve Belucistan halkının Uzamanlar Meclisi’ndeki Temsilcisi Ehl-i Sünnet Alimi Selami; her zaman Devrim Muhafızları’nın İslam İnkılabı’nın omurgası olduğuna vurgu yaptığını söylediğini kaydetti.

Devrim Muhafızları Genel Komutanı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve bir grup üst düzey askeri komutanların katılımıyla Zahidan’ın Kudüs Musallası’nda düzenlenen Sistan ve Belucistan Şehitleri Milli Kongresi’nde konuşan Ehl-i Sünnet Alimi Nezir Ahmet Selami; İran halkının bölgenin güvenli adası ve kuşağında yaşadığına işaretle, bu güvenliğin muhtelif nedenleri olduğunu, birincisinin dini öğretilere dayalı düzen faktörü olduğunu, iç ve dış dostlarla işbirliği ve teamülün de dini prensipler çerçevesinde olduğunu vurguladı.

Ülkede güvenlik sağlayıcı etkenlerden bir diğerinin de İslam İnkılabı Rehberi’nin varlığı olduğunu söyleyen Temsilci; İslam İnkılabı Rehberi’nin yol göstermeleri ve buyruklarının da güvenliğe katkı sağlayan faktörlerden olduğunu belirtti.

Sistan ve Belucistan halkının Uzamanlar Meclisi’ndeki Temsilcisi; bu güvenliğin en büyük neticelerinden birinin yetkililer ile halk arasında iyi teamül ve aziz şehitlerin kanının akması olduğunu ifade ederek, ülkedeki güvenlik sağlayan başka bir etkenin de Devrim Muhafızları başta olmak üzere silahlı kuvvetlerin fedakarlıkları olduğunu, Devrim Muhafızları’nın nizam ve devrimin omurgası olduğunu kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi’nin her daim bölge halkını övdüğünü hatırlatan Ehl-i Sünnet Alimi Selami, Sistan ve Belucistan’ın Şii ve Sünni halkının, nizamı seven ve sadık insanlar olduğunu, bunu kanıtlayan bariz örneklerden birinin seçimlere en yüksek seviyede katılım göstermelerinin olduğunu belirtti.

Sistan ve Belucistan vilayetinin hiçbir zaman istikrarlı olmayan Pakistan ve Afganistan gibi iki ülke ile komşu olduğuna dikkat çeken Ehl-i Sünnet Alimi Selami; bazen bölgede vuku bulan şerretliklerin ABD ve emperyalizmin komplosu olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.