İranlı Ehl-i Sünnet Cuma hatipleri Suud rejimini kınadı

  • 27 Nisan 2019
  • 1.148 kez görüntülendi.
İranlı Ehl-i Sünnet Cuma hatipleri Suud rejimini kınadı

İran’ın Buşehr eyaleti Ehl-i Sünnet Cuma hatipleri, ruhaniyet konseyi ve fetva heyeti üyeleri Suud rejiminin 37 vatandaşını idam etmesini şiddetle kınadılar.

Cuma günü ortak bir bildiri yayımlayan Buşehr eyaleti Ehl-i Sünnet Cuma hatipleri, ruhaniyet konseyi ve fetva heyeti üyeleri Suud hanedanının 37 Arabistanlı vatandaşı haksız bir şekilde idam etmek gibi akılsız ve şer’i olmayan hareketi, Suud rejiminin insanların yaşamına hiç bir değer vermediğini ortaya koyduğunu belirttiler.

Buşehr eyaleti Ehl-i Sünnet Cuma hatipleri, ruhaniyet konseyi ve fetva heyeti üyeleri ortak bildiride, Amerika ve korsan rejim İsrail de Suud hanedanının işlediği cinayetlerin ortakları olduğunu belirterek uluslararası camiadan bu konuya tepki göstermelerini istediler.

S. Arabistan İçişleri Bakanlığı geçen Salı günü 37 kişiyi terör suçlaması ve terörle bağlantılı oldukları gerekçesi ile idam ettiklerini açıkladı.

Suud rejimi her yıl çok sayıda muhalifi terörle mücadele bahanesi ile infaz ederek ifade özgürlüğünü bastırıyor.

Uluslararası af örgütünün raporuna göre 2018 yılında S. Arabistan’da 149 kişi idam edildi. S. Arabistan, dünyada idam cezasını mahkumun boynunu keserek uygulayan tek devlettir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.