İranlı General Civani: Suudi rejimi sert karşılık görür!

  • 08 Ekim 2015
  • 902 kez görüntülendi.
İranlı General Civani: Suudi rejimi sert karşılık görür!

General Yedullah Civani, Mina faciasının ardından artık sabır dönemi bittiğine dair İmam Hamanei’nin beyanatlarına işaret ederek, Suudi Arabistan gerekli yanıtı vermediği takdirde İran İslam Cumhuriyeti’nden sert karşılık alacağını dile getirerek, Rehber’in beyanatları ardından Suudilerin edebiyatında değişiklik meydana geldiğini hatırlattı.

Facia sonrasındaki Suudi hanedanının ilgisizliğine işaret eden Civani, İmam Hamanei’nin beyanatlarının ardından Suudi yönetimi uyanarak cevap vermeye mecbur kaldığını konuşmasına ekledi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin her çeşit tepkisi kesin, hızlı, sıkı, sert ve şiddetli olacağının altını çizen General Yedullah Civani, Mina hadisesi dolaysıyla İran İslam Cumhuriyeti’nin Suudi hanedanına yönelik tutumu sert olacağını ve hiç kimse bölgede İslam cumhuriyetiyle rekabet edemeyeceğini şeklindeki İnkılap Rehberi’nin beyanatlarına atıfta bulundu.

General Civani, İran milli onuru ve güvenliğini temin etmek için Devrim Muhafızları ellerinden geleni yapacağının altını çizerek, Rehber’in emrini yerine getirmek için gerekli güçte ve hazırlıkta olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.