İranlı General: Osmanlı devletini parçalayanlar bugün tam olarak aynı oyunu devreye sokuyor

  • 17 Aralık 2015
  • 1.047 kez görüntülendi.
İranlı General: Osmanlı devletini parçalayanlar bugün tam olarak aynı oyunu devreye sokuyor
İran gönüllü Halk Milisleri Başkomutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Nagdi bölgede yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Osmanlıyı parçalayan odaklar bu gün bölgede yine aynı oyunu sahneliyor diyen İranlı General, son dönemde bölge liderlerinin yaptıklar açıklamalarla artan tansiyonun düşmesi gerektiğine dikkat çekti. Tuğgeneral Nagdi, “İran, Türkiye, Irak ve Suriye halkları ortak değerlere sahip milletlerdir” diyerek bölgede birlik çağrısı yaptı.

Bölgede ve İslam dünyasında yaşanan son gelişmeleri Osmanlı’nın parçalanma sürecine benzeten İranlı komutan, yaşananları, aynı oyunun emperyalizm tarafından tekrar sahnelenmesi şeklinde özetledi.

“Geçmişte İslam ülkelerinin yarıştırmaya ve ihtilafa itenler, Osmanlı devletini parçalayanlar bugün tam olarak aynı oyunu devreye sokuyor. Aynı odaklar daha önce parçalayıp küçülttükleri ülkeleri yeniden parçalamak ve tekrar küçültmenin peşinde. Bu apaçık ortada.”

“Onlar ellerinden geldiğince bizim ülkelerimizi küçük parçalara ayırıp bizi birimize düşürmek istiyorlar” diyen İran gönüllü Halk Milisleri komutanı, Emperyalist ve Siyonist odakların bu sayede kendilerine menfaat sağlamış olacaklarının altını çizdi.

Tuğgeneral Negdi, bizi kendi planlarını uygulayabilmek için karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar diyerek bölge liderlerini aldıkları kararlar konusunda uyardı.

“Müslümanlar arasındaki hep savaş olmasını istiyorlar çünkü bu sayede onlar, petrolümüzü ve yeraltı kaynaklarımızı gasp ederken biz birbirimizle uğraşalım ve onlarla savaşacak mecalimiz kalmasın istiyorlar.”

Liderlerin yaptıkları açıklamaların dozuna değinen Tuğgeneral Negdi, bölge liderlerinin tamamının, konuşmalarda sakinliklerini koruyarak, açıklamalarındaki tansiyonun düşürülmesi gerekliliğini vurguladı.

“Eğer bir lider İslam düşmanlarıyla, Amerika ve Siyonistlerle yumuşak dille konuşup diğer taraftan müslümanlarla sert bir uslüpla konuşur ise bu karşı tarafa güven vermez bu şekilde davrananlar kendilerini tekrar gözden geçirmeli, biz İslam ülkeleri arasında muhabbeti ve sevgiyi umuyoruz ve bizde tatlı dille konuşmaya çalışıyoruz”

Bölge halklarının barış ve birlik istediğinin altını çizen İranlı komutan, bölge ülkelerinin yurttaşlarının da aynı temennide olduğunu ifade etti.

“Türkiye ve İran sokaklarına gidin ve önünüzden gelen her yurttaşa sorun, İran ve Türkiye arasında ne olmasını istersiniz, eksiksiz herkes ”dostluk” cevabını verecektir. Suriye halkına sorun İran ve Türkiye arasında ne olmasını istersiniz onlarda kuşkusuz “dostluk” istediklerini söyleyeceklerdir”

Tuğgeneral Negdi, birlikte olmak için ihtilafa düşmekten daha fazla nedenimiz var diyerek bölgede birlik çağrısında bulundu.

“İran, Türkiye, Irak ve Suriye halkları ortak değerlere sahip milletlerdir, sahip olduğumuz ortak değerler, ihtilafta olduğumuz konulardan çok daha fazla dolayısıyla bölgenin Müslüman ülkelerinin birbiriyle yarışmaları, mücadele içinde olmaları kesinlikle doğru değil. Eğer böyle olursa bundan çıkar sağlayanlar başta Amerika ve İngiltere gibi emperyalistler olacak”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.