İranlı hacılar tekrar Beytullah’a gidececk

  • 18 Mart 2017
  • 1.517 kez görüntülendi.
İranlı hacılar tekrar Beytullah’a gidececk

İran hac ve ziyaret kurumu 2017 yılında İranlı hacıların hac merasimine katılamaları için şartların uygun olduğunu duyurdu.

İran hac ve ziyaret kurumu dün akşam yayınladığı bildiride, beklenen şartların oluşması güvencesi ile “güvenlik, izzet ve keramet”e dayalı bir hac amelinin gerçekleşemsi konusunda İslam inkılabı rehberi, İranlı yetkililer ve halkın vurgulamalarının dikkate alınması ayrıca konsolosluk, tedavi ve diğer gerekli hizmetlerin verilmesi alanında ortamın uygun olması ile en az 85 bin İranlı hacının gelecek hac merasimine katılması için şartların sağlandığını duyurdu.

Bildiride ayrıca Mina şehitleri, Beytullah el-haram şehitleri gibi çeşitli konular hakkında yapılan görüşmelerin detayları ve sonuçları, yakında açıklanacağı belirtilmiştir.

Daha önce İran hac ve ziyaret kurumu başkanı Hamid Muhammedi haccın tekrar başlaması için Tahran’ın şartları konusunda yaptığı açıklamada, İranlı ziyaretçiler için konsolosluk ve hukuki desteklerin sağlanması, Mina’da şehit olan 464 İranlı hacı için diyetin ödenmesi, ziyaretçilerin izzet ve kerametinin korunması ayrıca ziyaretçilerin huzur ve sağlık içinde güvenle hac merasimini gerçekleştirebilmelerinin, İran İslam cumhruiyetinin temel ve öncelikli şartları olduğunu belirtmişti.

Suudi Arabistan yönetimi 2016 tarihinde boş iddialarla, aralarında İran ve Suriye’nin bulunduğu bazı müslüman ülkelerin ziyaretçilerine hac kısıtlaması uygulamıştı.

Suudiler , aralarında 464 İranlı hacı adayının da bulunduğu binlerce ziyaretçinin 2015 yılında Al-ı Suud yetkililerin kifayetsizliği nedeni ile  Kurban bayramında Mİna’da şehit olduğu bir ortamda, İranlı hacıların İbrahimi hacca katılmalarını engellemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.