İranlı iki bilim insanı ABD’nin suçlamalarından beraat etti

  • 13 Aralık 2019
  • 762 kez görüntülendi.
İranlı iki bilim insanı ABD’nin suçlamalarından beraat etti

Amerika’da İranlı bir bilim insanının serbest bırakılmasından bir kaç gün sonra İranlı iki bilim insanı daha Amerika’nın İran aleyhindeki yaptırımları ihlal ettiği suçlamasından beraat etti.

ABD Atlanta mahkemesi, dün verdiği kararla İranlı iki bilim insanının ABD’nin İran aleyhindeki yaptırımları ihlal ettiklerine dair ABD’nin iddiasını reddetti.

Amerikan federal savcılıkları da, tutuklular arasında anlaşmaya göre, İranlı iki bilim insanı Mahbube Kaidi ve Meryem Cezairi adlı kişilere yönelik suçlamaları kaldırdı.

Sözkonusu İranlı iki bilim insanı, Amerika’da son zamanlarda serbest bırakılan ve İran’a dönen Tahran Eğitim Fakültesi öğretim üyesi ve kök hücre alanındaki başarıyla kendinden sözettiren bilim insanı Mesud Süleymani gibi 2016’dan beri cezaevinde bulunuyorlar.

Mesud Süleymani, ABD’nin İran aleyhindeki yaptırımları ihlal ettiği bahanesiyle ABD’de 1 yıl cezaevinde kalmış ama İran dışişleri bakanlığı, yargı kurumu ve güvenlik birimlerinin işbirliğiyle diplomasi süreciyle serbest kalmıştı.

Sözkonusu İranlı bilim insanı geçen cumartesi günü İsviçre’de İranlı makamlara teslim edilmiş ve Mesud Süleymani cumartesi günü Tahran’a dönmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.