İranlı milletvekilleri düşmanın tehditlerine karşı konulmasına vurgu yaptılar

  • 06 Mart 2017
  • 1.182 kez görüntülendi.
İranlı milletvekilleri düşmanın tehditlerine karşı konulmasına vurgu yaptılar

İran İslami Şura Meclisi milletvekilleri İran halkının bütün alanlarda özellikle serbest sularda düşmanın tehditleri ve kışkırtmalarına karşı hayati çıkarlar konusunda mücadele edilmesi gerektiğini bildirdiler.

İRNA ajansının bildirdiğine göre, milletvekilleri dün  yayınladıkları ortak bildiride, İran ordusunun düzenlediği Velayet 95 adlı tatbikatı överken, İran ordusunun günümüz dünyasının gelişmiş her türlü askeri teçhizat ve araçlarla, düşmanların tehditlerine karşı koymaya hazır olduğunu gösterdiğini bildirdiler.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde  İran ordusu deniz kuvvetlerinin düzenlediği Velayet 95 adlı tatbikat, Hürmüz Boğazı, Umman Denizi, Hind Okyanus’nun kuzeyinde düzenlenmiş ve tatbikatta  kullanılan silahlar ve füzelerin başarı seviyesinin yüksek olması ise başta ABD olmak üzere İslam düşmanlarının tepkilerine neden olmuştu.

Sözkonusu tatbikatın bölge ülkelerine mesajı dostluk ve barış olurken, İran böylece bölgenin güvenliğinin ancak bölge ülkelerinin işbirliğiyle sağlanabileceğini bildirmiştir. İslami İran bölgede yabancı güçlerin varlığını bölge ülkelerinin güvenliği ve sebatı aleyhinde bir tehdit unsuru olarak görüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.