İranlı Tuğgeneral Fedevi: İran ile Amerika çatışmasının özü hak ile batıl çatışmasıdır

  • 22 Eylül 2015
  • 937 kez görüntülendi.
İranlı Tuğgeneral Fedevi: İran ile Amerika çatışmasının özü hak ile batıl çatışmasıdır

İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Fedevi, İslami Şura Meclisi açık oturumunda Kutsal Savunma Haftası münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Meclis’in bugünkü oturumunda milletvekilleri Kutsal Savunma Haftası münasebetiyle boyunlarına puşi taktı.

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Fedevi, İran-Irak Savaşı’nı 4 döneme ayırarak ilk aşamada Irak’ın İran’a saldırıp girdiğini belirterek “İkinci evrede halk İmam Humeyni’nin çağrısı üzerine savaş meydanına giderek Irak Ordusu’nu önledi” diye konuştu.

Tuğgeneral Fedevi üçüncü aşamada İran’a saldıranların ülkeden atılması için planlar yapılarak 3-4 yıl süren 4. dönemde de Irak’ın yeniden saldırmaması için operasyonlar gerçekleştiğini dile getirdi.

İran-Irak Savaşı’nın sonbir buçuk yılında çatışmaların Fars Körfezi’nde vuku bulduğunu ve bu dönemde İran’ın savaştığı ülkenin Amerika olduğunu hatırlatan Tuğgerenal Fedevi “Amerika 86 savaş uçağı, 500 uçak ve birçok helikopteri Fars Körfezi’ne taşıdı” diye ifade etti.

İran’ın yıllardır caydırıcılık gücünün olduğunu belirten Tuğgeneral Fedevi, Amerika’nın İran’ın caydırıcılık gücünden haberdar olduğu için Fars Körfezi’nde çatışma çıkmayı istemediğinin altını çizerek “İran ile Amerika çatışmasının özü hak ile batıl çatışması olduğundan dolayı bu iki ülke hiçbir zaman bir arada bulunmaz” diye açıkladı.

İslam İnkılabı’nın caydırıcılık gücünden dolayı Amerika’nın savaş planlarını bir kenara bıraktığına işaret eden Tuğgeneral Fedevi “Devrim Muhafızları’nın direndiği son ana kadar İran’ın caydırıcılık gücü devam edecek” açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.