İranlı Tuğgeneral: IŞİD çöküş sürecine girdi

  • 29 Ağustos 2015
  • 712 kez görüntülendi.
İranlı Tuğgeneral: IŞİD çöküş sürecine girdi

Hatem’ül Enbiya Hava Savunma Karargahı Başdanışmanı “Şuan savaş cephesi değişmiş ve IŞİD çöküş halindedir” dedi.

Hatem’ül Enbiya Hava Savunma Karargahı Başdanışmanı Tuğgeneral İrec Mescidi, İran’ın Mazenderan eyaletine bağlı Amol şehrinde düzenlenen törende konuşma yaptı.

Şehitlerin canlı ve hayat bağışlayan bireyler olduğunu belirten Hatem’ül Enbiya Hava Savunma Karargahı Başdanışmanı Tuğgeneral Mescidi “Şehidin makamını anma ve şehit ailesine saygı göstermek, bizim insani ve ahlaki görevimizdir” diye konuştu.

IŞİD’in, El-Kaide ve Vahhabiliğin bir kolu olduğunu dile getiren Tuğgeneral Mescidi “Suudiler, Amerikalılar ve Siyonistler, IŞİD terör örgütünü İslam’ın asıl çizgisini mahvetmek için kolluyor” diye vurguladı.

Hatem’ül Enbiya Hava Savunma Karargahı Başdanışmanı Tuğgeneral İrec Mescidi, IŞİD’in Şiiler’i yer yüzünden silmeye çalışmak istediğine işaret ederek “IŞİD önce Şii’liğin tüm boyutlarını ortadan kaldırarak daha sonraki aşamada İran İslam Cumhuriyeti ile çatışmak istiyor” ifadesini kullandı.

Tuğgeneral Mescidi “Bugün Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Fars Körfezi’ne kıyısı olan ülkeler ve Amerika, IŞİD’i geniş çaplı destekliyor ve Suriye, Yemen, Irak ve Suriye’de Direniş Cephesi’ni yenmek için tekfirci akım oluşmuktadır” açıklamasını yaptı.

Hatem’ül Enbiya Hava Savunma Karargahı Başdanışmanı Tuğgeneral İrec Mescidi “Düşmanın önünün ülke sınırları içine açılmaması için İran İslam Cumhuriyeti savunma ve stratejik hamlesini düşmanın ve bölgenin göbeğine kadar taşımalı ve IŞİD’le her yerde çatışmalıdır ve biz hak, İslam ve özgürlük adına bölgede savaşan gönüllü askerleri destkelemeliyiz” dedi.

Savaş cehpesinin IŞİD aleyhinde seyrettiğini söyleyen Tuğgeneral Mescidi “Biz Direniş Güçleri aracılığıyla IŞİD’in karşısını almalıyız. Direniş Güçleri ve Allah yolunda mücahedet edenlerin yanında olmalıyız, çünkü sonunda zafer İslami Direniş Cehpesi’nin olacak” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.