İranlı yetkili: ABD’nin tek taraflı yaptırımları, Biyolojik Silahların Yasaklanması Sözleşmesinin ihlalidir

  • 04 Aralık 2019
  • 822 kez görüntülendi.
İranlı yetkili: ABD’nin tek taraflı yaptırımları, Biyolojik Silahların Yasaklanması Sözleşmesinin ihlalidir

İran’ın BM’nin Cenevre Ofisi’ndeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi İsmali Bekai Hamane, ABD’nin tek taraflı yaptırımlarının Biyolojik Silahların Yasaklanması Sözleşmesinin ihlali sayıldığını kaydetti.

Cenevre’de Biyolojik Silahların Yasaklanması Sözleşmesine üye ülkelerin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Bekai Hamane, bu sözleşmenin tüm ebadında uygulanması ve işbirliğin geliştirilmesi önemine vurgu yaptı.

İranlı yetkili, Siyonist rejimin Biyolojik Silahların Yasaklanması Sözleşmesi’ne katılmamasının tüm ülkeler için ciddi endişelere yol açtığını kaydetti.

Bekai Hamane ayrıca, ABD’nin İran’a yönelik yasadışı yaptırımlarını eleştirerek, ABD’nin ekonomik yaptırımının kurbanlarının bariz örneği olarak kelebek hastalarına dikkat çekerek, bu bağlamda Batılı ülkelerin suç işlediğini vurguladı.

Bakteriyolojik ve Toksin Silahların Geliştirilmesi, Üretilmesi ve Depolanması Yasaklanması ve İmha Edilmesi Sözleşmesine üye ülkeler toplantısı dün 183 ülkeden temsilcilerin katılımıyla çalışmalarına başladı ve Cuma gününe kadar devam edecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.