İranlı Yetkili: Amerikan Güçleri Teröristtir!

  • 02 Temmuz 2017
  • 1.376 kez görüntülendi.
İranlı Yetkili: Amerikan Güçleri Teröristtir!

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyon sözcüsü Seyyid Hüseyin Nakavi Hüseyni, Amerikan askerlerini en azılı teröristler olarak niteledi.

Nakavi Hüseyni, İRİB Kanal 2’ye verdiği demeçte, Amerikan güçlerinin dünyanın bir çok yerinde masum kadın ve çocuklar olmak üzere  çok sayıda  sivilin katili olduklarını söyledi.

İranlı yetkili, Amerikan ordusunu, dünyaya  terör ordusu olarak tanıttı.

Seyyid Hüseyin Nakavi Hüseyni, ayrıca İran Meclisi’nde Amerikan Senatosu’nun İran aleyhindeki yaptırımlarına karşı tasarıya da değinerek, ”bu tasarı çok iyi ve Amerikan Senatosu’na karşı  çok kapsamlıdır’ dedi.

Amerikan Senatosu 15 haziran tarihinde, İran aleyhinde düşmanca siyasetlerinin devamında, sözde ”İran 2017 yılı istikrarı bozucu girişimleri ile mücadele kanunu” adıyla yeni bir kanunu kabul etmiş ve  bu kanun İran’ın füze ve silahlanmasıyla ilgili yaptırımları içermektedir.

Amerika, İran’ın füze denemelerinin Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı bildirisine aykırı olduğunu iddia ediyor ve İran’ın füzelerinin nükleer başlık taşıyabilecek özellikte  olduğunu iddia ederken AB dış siyaset sorumlusu  sözcüsü ise İran’ın füze denemelerinin nükleer anlaşmayı  ihlal edici her hangi bir girişim olmadığını itiraf etmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.