İranlı Yetkili: “GAP” projesi Siyonistler tarafından yürütülüyor

  • 25 Temmuz 2017
  • 1.270 kez görüntülendi.
İranlı Yetkili: “GAP” projesi Siyonistler tarafından yürütülüyor

Türkiye’de gerçekleşmek üzere olan “GAP” projesinin bölgede oluşturacağı tehditlere işaret eden İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkan Yardımcısı, bu konuda araştırma işlemlerinin hızlandığını bildirdi.

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu’nun açıklamasına göre, Dışişleri Bakanlığı, İstihbarat Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Yeşil Çevreyi Koruma Kurumu ve Meclis Araştırmalar Merkezi’nin yetkilileri tarafından gerçekleşen bir toplantıda Türkiye’nin “GAP” projesi üzerinde fikir alışverişi yapıldı.

Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkan Yardımcısı Muhammed Mehdi Brumandi, bu konuyla ilgili “Dışişlleri Bakanı Zarif’le yaptığımız görüşmede bu bakanlığın Enerji Bakanlığı’yla birlikte sözü geçen projeye ilişkin incelemede bulunduğunu bize aktardı. Bu konuda ayrıca Türkiye’nin yanı sıra projeden daha fazla etkilenecek olan Irak ve Suriye ile de bazı müzakereler yapıldı” açıklamalarında bulundu.

Brumandi sözlerini şöyle sürdürdü: Bu konuyu ululslararası konvansyonlar kapsamında küresel bir çapta yürütmeyi planlıyoruz. Bununla birlikte ülke içinde de bu sorun ve beraberinde getireceği etkileri üzerinde gereken tedbirlerle alternativ çözüm yolları araştırılmalıdır.

bunlara ilave olarak, Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkan Yardımcısı, “GAP projesi kapsamında Türkiye’nin doğu bölgelerinde Dicle ve Fırat nehirleri üzerinde 22 baraj yapılacaktır. bunlar bölgenin ekosistemini derinden etkileyerek, Irak ve Suriye’de geniş çaplı bir kıtlık sorununun ortaya çıkmasına neden olup İran’ın batısını da etkileyecek. bunlar ayrıca ülkemizdeki toz rüzgarı sorununu da daha tehlikeli hale getirecektir” şeklinde konuştu.

Brumandi projeyle ilgili sözlerini şöyle sonlandırdı: GAP, Siyonistler tarafından yürütülen bir projedir. Dünya Bankası’nın bile yatırım yapmadığı bu projenin sahip olduğu 80 mütaahhidinden Siyonistler 50 ile 60 arasında bir paya sahiptir. böylece İslami düzenin tüm alanları sözü geçen projeyle yakından ilgilenmelidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.