İranlı yetkili: IŞİD’den Türkiye’ye giden petrolün tüm belgeleri elimizde mevcut

  • 05 Aralık 2015
  • 906 kez görüntülendi.
İranlı yetkili: IŞİD’den Türkiye’ye giden petrolün tüm belgeleri elimizde mevcut

Muhsin Rızai katıldığı basın toplantısında, Suriye’deki danışmanlarının, terör örgütü IŞİD’den Türkiye’ye giden petrolün tüm olası ihracat yollarının fotoğraflarını çektiğini ve Türkiye hükümetinin talep etmesi durumunda bu belgeleri onlara teslim edebileceklerini bildirdi.

Suriye’de bulunan İranlı danışmanların, Suriye petrolünü taşıyan teröristlere ait TIR’ların Türkiye’ye geçmek için kullandığı tüm olası yolların fotoğrafını çektiğini belirten Rızai, “Bu kanıtlar gazetecilere sunulabilir ve televizyon yayınlarında kullanılabilir” dedi.

Rızai ayrıca yakında Tekfiri ve IŞİD terör örgütünün yok edilmesiyle ilgili olarak yakında halka önemli haberlerin açıklanacağını da söyleyerek, IŞİD’e karşı mücadele vermekte olan ülkelerin kendi aralarındaki anlaşmazlıkları ve tüm güçlerini terörizmle mücadeleye harcamaları gerektiğini bildirdi.

Terör örgütü IŞİD’in yasadışı petrol ticaretine ilişkin bilgileri Türk yönetimine sunmaya hazır olduklarını kaydeden Rızai, “Eğer Türk yönetimi IŞİD’in ülkedeki petrol ticaretine ilişkin bilgiye sahip değilse ayrıntılı bilgiyi onlara vermeye hazırız” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.