İranlı yetkili: Nükleer anlaşma hala çok güçlü

  • 17 Mart 2018
  • 1.036 kez görüntülendi.
İranlı yetkili: Nükleer anlaşma hala çok güçlü

İran’ın Londra Büyükelçisi Baidinejad, Viyana’da düzenlenen Nükleer Anlaşma Ortak Komisyon oturumu Twitter hesabı üzerinden değerlendirdi. 

İran’ın Londra Büyükelçisi Hamit Baidinejad, Twitter hesabında Viyana’da düzenlenen Nükleer Anlaşma Ortak Komisyon oturumuna ilişkin şöyle bir yazı paylaştı: ABD’nin de bulunduğu oturum sonrası yayınlanan ortak bildirinin son cümlesi, nükleer anlaşmanın halen ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

Tüm üyelerin taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğine işaret edildiği bildiride, anlaşmanın tüm ilgili sektörlerde iyi niyet ve yapıcı bir şekilde uygulanması için uygun bir zemin hazırlanması gerektiğine vurgu yapıldı.

Bildiride şu ifadelere yer verildi: İki gün önce yaptırımlarla ilgili gerçekleştirilen Çalışma Grubu toplantısının ışığında yaptırımların kaldırılması süreci katılımcılar tarafından ele alındı. Katılımcılar ilavten, havacılıkla ilgili yaptırımlar da dahil olmak üzere, nükleerle ilgili yaptırımların kaldırılmasının devam ettirilmesi gereğini vurguladılar. Bu konuda herhangi bir sorunu gidermeye devam etmenin önemi kabul edildi.

Sözü geçen bildiride, “Bu oturumda ayrıca barışçıl nükleer işbirliği konusunda nükleer anlaşmanın üçüncü ekinin uygulanması masaya yatırıldı. Bu bağlamda, bahsedilen çalışmayı desteklemek için bazı uyelerin attıkları olumlu adımlar memnuniyetle karşılandı” belirtildi.

Nükleer Anlaşma Ortak Komisyonu oturumunun yeni turu İranlı ve 5+1 ülkeleri temsilcilerinin katılımıyla dün Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleşmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.