İranlı yetkili Şemhani: Umarım Türkiye Sınırlarını Teröristlere Kapatır

  • 27 Ağustos 2016
  • 867 kez görüntülendi.
İranlı yetkili Şemhani: Umarım Türkiye Sınırlarını Teröristlere Kapatır

iki ülke liderlerinin defalarca siyası, ekonomik ve askeri stratejik ilişkilerin üzerinde durduklarını belirterek, ‘’Çeşitli düzeylerde İran –Rusya arasında temaslar olduğunu ve bunların devam edecektir ve bu ilişkilerin bir bölümünün terörizmle mücadele üzerine şekillenmesi doğaldır’’ dedi.

Şemhani, ‘’Terörizmle mücadele çeşitli alanlarda işbirliği gerektirmekte. İran müsteşarları, Rusya’nın hava desteği ve Suriye ordusunun ortaklığı ile Suriye’de yapılan harekat İran’ın kısıtlı bir şekilde Hamadan’daki Noje üssünün kullanılmasını gerektirmekteydi. Buradaki kabiliyetler kullanıldı ve son buldu. İran-Rusya arasındaki stratejik ilişkiler son bulmamıştır. İki ülkenin bu yönde ilerideki işbirliğinin Suriye’deki gelişmelere bağlı olacak ve belki bu alanda tekrar Rusya ile işbirliği yapabiliriz’’ dedi.

Şemhani, İran Dışişleri Bakanının Ankara ziyareti ile ilgili, ‘’Bizim açımızdan Türk hükümeti kanuni ve halk tarafından seçilmiş bir hükümettir, Türkiye’deki son gelişmelerde de bu ispatlandı. Bize göre bu kanuni hükümet güçlü bir şekilde faaliyetlerini devam etmeli. Türkiye ile bazı bölgesel konularda fikir ayrılığı olmamıza rağmen bu bizim düşüncemizdir. Başarısız darbe girişimi olayı Türk dostlarımıza bazı Arap ve Batılı ülkelerin Türkiye’nin Suriye’ye dost bir ülke olmasını istemediklerini gösterdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.