İranlı yetkililer Deyrizzur zaferini kutladı

  • 06 Eylül 2017
  • 1.071 kez görüntülendi.
İranlı yetkililer Deyrizzur zaferini kutladı

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin uluslararası işler danışmanı Velayeti ve İslami Şura Meclisi Başkanı özel yardımcısı Emir Abdullahian Deyrizzur kuşatmasının kırılmasını kutladı.

Suriye ordusu ve direniş güçleri geçen Salı günü Deyrizzur’un batısında 137. Tugayın karargahına girerek kente dayatılan üç yıllık kuşatmayı kırmayı başardı.

Bu gelişmenin ardından İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin uluslararası işler danışmanı Dr. Ali Ekber Velayeti bir mesaj yayımlayarak Deyrizzur halkı 2014 yılından beri dayatılan kuşatma ve tekfirci IŞİD terör örgütünün barbarca uygulamaları ve cinayetleri karşısında dimdik durduğunu ve bugün Suriye’nin bu önemli bölgesinde kuşatmanın kırılmasına ve zafer elde edilmesine şahit olduklarını vurguladı. Velayeti ayrıca bölgenin mazlum milletlerini hedef alan ve bölge ülkelerinin güvenliğini tehdit eden tekfirci teröristlerin bir an önce yok edilmelerini diledi.

İslami Şura Meclisi Başkanı özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahian da Deyrizzur’un kurtuluşunu Suriye milleti, devleti, ordusu ve şehit ailelerine kutladı. Emir Abdullahian twitter sayfasında ABD dolarları ve petrol varilleri teröristleri kurtarmaya yetmediğini yazdı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.