Irkçı İsrail 2000’den bu yana 7 binden fazla Filistinli çocuğu zindana attı

  • 05 Nisan 2018
  • 1.233 kez görüntülendi.
Irkçı İsrail 2000’den bu yana 7 binden fazla Filistinli çocuğu zindana attı

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti ile Filistin Esir Kulübü, işgal güçlerinin Filistinli çocuklara yönelik yeni bir gözaltı furyası başlattığını ve uluslararası hukuka aykırı olarak gözaltında tuttuğu çocuklara işkence uyguladığını söyledi.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti ile Esir Kulübü dün (4 Nisan Çarşamba) yayınladıkları ortak bildiride, işgal rejimi zindanlarında Filistinli 350 çocuk esir bulunduğunu açıkladı.

Esir çocuklardan sekizinin 18 yaşından küçük kızlar olduğu kaydedilen bildiride, altı çocuğun çocuklara özel merkezlerde esir tutulduğu ve yılbaşından bu yana 353 çocuğun gözaltına alındığı ifade edildi.

5 Nisan Filistinli Çocuk Günü münasebetiyle yayınlanan bildiride, işgal rejiminin çoğu Kudüs’te olmak üzere 1 Ocak 2017’den Şubat 2018’in sonuna kadar 102 çocuğa ev hapsi cezası verdiği belirtildi.

Bildiride ayrıca, işgal güçlerinin Filistinli çocukları gözaltına aldıkları andan itibaren birçok ihlal gerçekleştirdiklerine ve bu ihlallerin gözaltı sırasında kasıtlı olarak ateş açma, sorgu merkezinde aç ve susuz bırakma, dövme, sövme ve hakaret etme, tehditle zorla ifade alma şeklinde gerçekleştiğine dikkat çekildi.

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti ve Filistin Esir Kulübü, İsrail’in Eylül 2000’de patlak veren El-Aksa İntifadası’ndan bu yana Filistinli 7000’den fazla çocuğu gözaltına aldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.