Irkçı İsrail işgal altındaki Filistin’in dört bir yerine ‘Demir Kubbe’ sistemi yerleştirdi

  • 14 Mayıs 2019
  • 1.076 kez görüntülendi.
Irkçı İsrail işgal altındaki Filistin’in dört bir yerine ‘Demir Kubbe’ sistemi yerleştirdi

Terör rejimi İsrail, işgalindeki Filistin topraklarının tamamına ‘Demir Kubbe’ füze savar sistemi yerleştirdi.

Filistin Mea haber ajansının bildirdiğine göre, terör rejiminin bu girişimi, ırkçı rejimin Filistin topraklarını işgal etmesinin 71. yıldönümü eşiğinde gerçekleşti.

Terör rejimi İsrail ordusu dün yayınladığı bildiride, Filistinli direnişçiler ve İsrail ordusu arasında geçen hafta çatışmaların şiddetlenmesinin ardından yedekteki askerlerin her an hazır olmaları için emir verildiği kaydedildi.

14 mayıs 2019 tarihi, terör rejimi İsrail’in yüz binlerce Filistinliyi topraklarından sürdüğü insanlık dışı girişimi Nekbe günün 71. yıl dönümüdür.

Filistin topraklarında siyonist işgal devletinin kuruluşunun ilan edilmesi sebebiyle Nekbe yani Büyük Felaket olarak isimlendirilen olayın 71. yıldönümü münasebetiyle düzenlenecek etkinliklere en büyük katılım sağlanması için Ramallah ve El-Bire’deki ulusal ve İslamî direniş hareketleri tarafından çağrıda bulunuldu.

Direniş grupları yayınladıkları bildiride işgalin politikalarına karşı özellikle de Ramazan ayında safların birleştirilmesi ve birlik sağlanması, Kudüs’e yolculukların artırılması, işgal yönetiminin oradaki baskıcı uygulamalarının kırılması, Mescidi Aksa’da ibadet ve oraya ulaşma hakkına sahip çıkılması istendi.

Bildiride aynı zamanda işgal güçlerinin tüm ürünlerinin boykot edilmesi için geniş çaplı kampanyalar düzenlenmesi çağrısında bulunuldu.

Bildiride önümüzdeki cuma günü işgal güçleriyle temas noktalarında gösteriler düzenleneceği hatırlatılarak bu gösterilere destek verilmesi istendi.

Cuma günü aynı zamanda imkânları olanlardan Mescidi Aksa’da namaz kılmak için gitmeleri istenilen bildiride Avrupa’nın, işgal yönetiminin Gazze bölgesine yönelik son saldırısı karşısında sergilediği tutum da kınandı.

Bildiride 71. Nekbe yıldönümünün Filistin halkının “Yüzyılın Anlaşması” oyununa ve ABD’nin komplolarına karşı tavır koyduğu bir döneme denk geldiği hatırlatılarak bu münasebetle gerçekleştirilecek etkinliklerin de özel bir anlam taşıdığına dikkat çekildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.