Irkçı İsrail rejiminin Lübnan’a karşı saldırgan maceracılıklarını sürdürmesi

  • 21 AÄŸustos 2016
  • 821 kez görüntülendi.
Irkçı İsrail rejiminin Lübnan’a karşı saldırgan maceracılıklarını sürdürmesi

Soykırımcı İsrail rejim BM’nin uyarılarına rağmen, Lübnan’ın kara sularının güneyinde askeri hareketlilik ve tatbikat başlattı.

İşgalci İsrail ordusu Cuma günü yayınladığı bildirisinde Lübnan İslami direniş hareketi ve diğer anti Siyonist ve işgal karşıtı guruplarla Filistinli direnişçilerin tehditlerine karşı Lübnan kara sularının güneyinde askeri deniz tatbikatı yaptığını belirtti.

Siyonist rejim başbakanı Netanyahu ile rejimin genelkurmay başkanının İsrail ordusunun Lübnan ve Filistin direniş güçlerini bastırmaya hazır olduğuna ilişkin tehditleri ardından, gayri meşru İsrail rejimi son bir ayda iki kez Lübnan kara sularına yakın bölgede askeri deniz tatbikatı yapmaktadır.

Lübnan dış işleri bakanı Cubran Basil Cuma günü BM güvenlik konseyine yazdığı mektubunda, Siyonist İsrail rejiminin Lübnan kara sularına yakın bölgede askeri deniz tatbikatı yapması ve kışkırtıcı tehditler savurmasının, BM güvenlik konseyinin 1701 kararının ihlali olduğunu vurguladı.

Irkçı ve terörist İsrail rejimi Lübnan İslami direniş hareketi Hizbullah’ı yok etmek ve Lübnan’ı yeniden işgal etmek amacıyla 12 Temmuz-14 Ağustos 2006 tarihleri arasında Lübnan halkına karşı kanlı ve yıkıcı savaş dayatıp binlerce Lübnanlıyı şehit edip yaraladı. Ancak Lübnan Hizbullah’ı, halkı ve ordusunun kararlı direnişi sonucu, Siyonist rejim hezimete uğratıldı ve BM’ye ateşkes için yalvarmaya başladı.

Bunun sonucu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin aldığı 1701 sayılı karar uyarınca 14 Ağustos’ta ateşkes ilan edildi. İsrail, Lübnan’a uyguladığı ablukayı 7 Eylül 2006’de kaldırmayı taahhüt etti. Ayrıca Litanni Nehri’ne kadar olan Güney Lübnan topraklarını işgal etmiş olan terörist İsrail, Lübnan ve UNIFIL askerlerinin konuşlandırılmasına paralel olarak birliklerini geri çekme zorunda kaldı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin aldığı 1701 sayılı karara rağmen Siyonist rejim sürekli Lübnan hava, kara ve deniz sınırlarını ihlal ediyor. Bu saldırı ve ihlallere Güney Lübnan’da ateşkes gözlemcisi BM barış gücü UNIFIL seyirci kalmaktadır. Buna karşılık soykırımcı İsrail rejimi, Lübnan Hizbullah’ını tehdit kaynağı olarak nitelendirip, Amerika ve Batılı güçlerin desteğinde Lübnan’a karşı taciz ateşlerini ve tehditlerini sürdürmektedir.

Lübnan Hizbullah’ı, halkın desteğindeki direnişi devam etmeseydi, Lübnan Siyonist rejim tarafından işgal edilip parçalanacaktı. Terörist İsrail rejimi kurulduğu şirret varlığından beri bölge ülkelerine doğrudan saldırıp kanlı savaşlar dayatmış ya da terör örgütlerini destekleyip İslam ve Arap ülkelerini yıkıma uğratıp kan gölüne çevirmiştir. Filistin, Lübnan ve Suriye, daima Siyonist rejimin doğrudan yada dolaylı saldırılarına maruz kalmıştır. Irkçı İsrail rejimi, DAEŞ, Nusra Cephesi ve diğer tekfirci terör örgütlerine silah, lojistik ve istihbarat ile eğitim ve tıbbı hizmetler sunmaktadır. İşgal altındaki Golan tepeleri, Selefi Vahhabi terör örgütlerinin eğitim ve tedavi kamplarına dönüşmüştür. Suriye’de terör saldırılarını sürdüren ve Halep çevresini işgali altında tutan Fetih Ordusu adlı tekfirci terör örgütü de patronu Vahhabi müftülerle Irkçı İsrail tarafından desteklenip kullanılmakta ve Lübnan Hizbullah’ına da kin ve kan kusmaktadır.

Irkçı İsrail rejiminin saldırgan ve işgalci girişimlerinden dolayı dünya toplumu, bu katil rejimin boykot edilmesi kararını sürdürüp, yalnızlığa itilmesine sebep olmuştur. Siyonist rejim ise, kamuoyunu yakalandığı iç ve dış politikadaki sorunlardan saptırmak amacıyla, askeri tatbikat ve tehditlerini gündemde tutmakta ve Lübnan ile Filistin başta olmak üzere anti Siyonist direniş cephesini tehdit kaynağı olarak göstermektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.