Irkçı İsrail saldırısında 2 Filistinli yaralandı

  • 18 Temmuz 2018
  • 1.507 kez görüntülendi.
Irkçı İsrail saldırısında 2 Filistinli yaralandı

Terör rejimi İsrail’e ait bir helikopterin dün Gazze’nin doğusuna düzenlediği saldırıda 2 Filistinli yaralandı.

İşgalci rejim, Filistinli gençleri yangın çıkarn balonları siyonist sitelere göndermekle suçluyor. 30 Mart Toprak Günü yıl dönümünden bu yana terör rejiminin saldırılarına karşı misillemede bulunan Filistinliler bu amaçla Gazze Şeridi’nden siyonist sitelere yönelik  yangın çıkaran balonlar gönderiyor. Terör rejimi İsrail ise bu zamana kadar bunu önleyecek bir sistem geliştiremedi.

Bu arada terör rejimi İsrail güçlerinin  dün Gazze’nin güneyine düzenlediği saldırıda Filistinli balıkçıları hedef aldı.

Öte yandan işgal yönetimi, Gazze Şeridi’nin dış dünyaya açılan tek ticari kapısı Kerem Ebu Salim’i ikinci bir emre kadar tamamen kapattı ve Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesini 6 milden 3 mile düşürdü.

Gazze Şeridi’ne Ticari Malların Girişini Koordinasyon Komitesi Başkanı Raid Fettuh, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal yönetiminin Kerem Ebu Salim Kapısı’nı ikinci bir emre kadar kapattığını söyledi.

Kerem Ebu Salim Kapısı, yıllardır abluka altında tutulan Gazze Şeridi’ne ticari malların girişinin yapıldığı tek kapı.

İşgal hükümeti, Gazze Şeridi’nden gönderilen yangın çıkarıcı balonlara ve uçurtmalara misilleme olarak bir hafta önce Kerem Ebu Salim Kapısı’ndan girişine izin verilen mallarda kısıtlama kararı almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.