Irkçı İsrail saldırısında 69 Filistinli yaralandı

  • 09 Kasım 2019
  • 634 kez görüntülendi.
Irkçı İsrail saldırısında 69 Filistinli yaralandı

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’nin doğusunda dün (8 Kasım Cuma) gerçekleştirilen Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü 82’nci Cuma gösterilerine ateş açması sonucu çok sayıda kişi yaralandı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nin doğusunda sağlık ekiplerinin 29’u gerçek mermiyle yaralanan 69 yaralıya ilk yardımda bulunduğunu açıkladı.

Binlerce Filistinli dün ikindi saatlerinde “Devam ediyoruz” sloganıyla düzenlenen gösterilere katılmak üzere Gazze Şeridi’nin doğusunda sınıra yakın bölgelerde belirlenen gösteri alanlarına akın etti.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Konseyi, Filistinlileri Gazze Şeridi’nin doğusundaki beş bölgede dün  “Devam ediyoruz” sloganıyla gerçekleştirilecek gösterilere katılmaya davet etmişti.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

Gazze Şeridi’nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgal güçleri de sınır hattındaki siperlerden ve gözetleme kulelerinden silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin başladığı günden bu yana işgal güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 328 kişi şehit oldu ve 500’ü ağır 31 bin kişi de yaralandı. İşgal güçlerinin şehitlerden 15’inin naaşlarını elinde tuttuğu ve henüz ailelerine teslim etmediği belirtildi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.