İrlanda’nın işgal topraklarındaki büyükelçisi, İsrail Dışişlerine çağrıldı

  • 12 Temmuz 2018
  • 1.563 kez görüntülendi.
İrlanda’nın işgal topraklarındaki büyükelçisi, İsrail Dışişlerine çağrıldı

İrlanda meclisinin Siyonist rejim ile ticareti yasaklayan tasarıyı kabul etmesinin üzerinden bir gün geçerken İrlanda büyükelçisi, İsrail Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Siyonist rejim Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldıktan sonra açıklama yapan İrlanda Büyükelçisi Alison Kelly, işgal topraklarında yerleşim faaliyetlerinin sürmesi ve Siyonistler’in Gazze’deki girişimleri nedeniyle İrlanda Parlamentosu’nun üst meclisinin İsrail ürünlerini yasakladığını kaydetti.

İrlanda parlamentosunun üst meclisi dün, İsrail yönetiminin Filistin’de işgal ettiği topraklarda üretilen malların ithalatını ve ticaretini suç sayan yasayı kabul etti.

İrlanda Senatosu, uluslararası yasalar uyarınca yasadışı sayılan İsrail yerleşimleri de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında işgal altındaki topraklarda üretilen mal ve hizmetlerin ithalatını veya satışını yasaklayan bir yasayı onayladı.

Bağımsız bir senatör tarafından önerilen yasaya iktidar partisi dışında ülkedeki başlıca siyasi partiler destek verdi.

Tasarı bir sonraki aşamada meclisin alt kanadına gidecek. Orada da kabul edilirse yasa haline gelmeden önce bazı değişikliklerden geçmesi gerekecek.

Karar İsrail hükümetinin tepkisini çekerken, Filistin Kurtuluş Örgütü’nden Saeb Erekat, verilen desteği “tarihi” olarak nitelendirdi ve diğer ülkeleri de benzer kararlar almaya çağırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.