ISESCO: İsrail’in Filistinlilere Karşı Uygulamaları Terördür…

  • 10 Mart 2015
  • 996 kez görüntülendi.
ISESCO: İsrail’in Filistinlilere Karşı Uygulamaları Terördür…

İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO) Genel Müdürü Abdülaziz Bin Osman Et-Tuveycri, terörün hiçbir şekilde herhangi bir dine veya millete nispet edilemeyeceğini belirtti.

Et-Tuveycri, bugün (10 Mart Salı) “Paris Diyalog Forumu-4, Terör: Tehlikeleri ve Mücadele Stratejileri”nin açılışında yaptığı konuşmada, terörün düşmanca işlenmiş bir cinayet olduğunu, işgale karşı meşru direnişin vatan korumak için yapılan meşru cihadın terör olarak nitelendirilemeyeceğini söyledi.

“Uluslararası toplum çeşitli siyasi nedenlerle terör tanımı üzerinde ittifak edemiyorsa bu dünya siyaseti üzerinde etkili büyük devletlerin kusurudur. Bu hukuki boşluk nedeniyle anlayışlar karışmakta ve terör örgütlerinin tehlikesi büyümektedir” diyen Et-Tuveycri, terörün sadece IŞİD’in yaptıkları olmadığını, bazı diktatör rejimlerin halklarına karşı ve bazı ülkelerin diğer halklara karşı uygulamalarının, Filistin halkının uluslararası hukuku ve kararları hiçe sayan işgal altında maruz kaldığı baskıların da terör olduğuna dikkat çekti.

Abdülaziz Bin Osman Et-Tuveycri, uluslararası toplumun teröre karşı mücadelede ayrımcılık yaptığını ve seçici davrandığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.