İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs’te 18 Filistinliyi Gözaltına Aldı

  • 17 Ağustos 2017
  • 986 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs’te 18 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (17 Ağustos Perşembe) erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında 18 Filistinliyi gözaltına aldı.

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin gözaltına aldığı 12 kişiden 9’unun işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik halk direnişi eylemlerine katılmakla suçlandığını öne sürdü.

Bildiride, Tulkerem’in doğusundaki Nuru Şems Kampı’nda Hamas üyesi iki kişinin, güneyindeki Kefer Sur köyünde de bir kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin Nablus kentinin batısındaki Rafidya Mahallesi’nde bir genci, Beytlahim kentinin doğusundaki Beyt Sahur beldesinde de iki genci gözaltına aldığı bildirildi.

İşgal ordusunun bildirisinde, Surif beldesinde baskın düzenlenen bir evde direniş faaliyetleriyle bağlantılı binlerce şikel tutarında paraya el konulduğu öne sürüldü.

İşgal güçleri, Nablus’un doğusundaki Belata Mülteci Kampı’nda eski esir Muhammed Lütfi Merşud’u yeniden gözaltına alırken, aynı kampın sakinlerinden bir genci de Havara kontrol noktasında gözaltına aldı.

Cenin’de de işgal güçlerinin kentin güneyindeki Aneza köyü sakinlerinden 20 yaşındaki Abdullah Fehim Sadaka’yı geçici kontrol noktasında gözaltına aldığı ve Filistinli gencin En-Necah Üniversitesi öğrencisi olduğu kaydedildi.

İşgal güçlerinin ayrıca Ramallah’ta yedi ve Kudüs’te dört kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.