İşgal Güçleri Batı Yaka’da 11 Filistinliyi Gözaltına Aldı

  • 16 Aralık 2018
  • 1.352 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Batı Yaka’da 11 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri, dün gece ve bu sabah (16 Aralık Pazar) erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek, aralarında Hamas ve Halk Cephesi liderlerinin de olduğu 11 kişiyi gözaltına aldı.
İşgal ordusu bu sabah yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Batı Yaka’da halk direnişi eylemlerine katıldıkları için aranan 8 kişiyi gözaltına aldığını söyledi.
Quds Press Haber Ajansı, işgal güçlerinin eski esir ve Hamas lideri âmâ Şeyh Ali Hanun’u Ramallah’ın kuzeybatısındaki El-Mezraa El-Ğarbiyye beldesinde bulunan evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını bildirdi.
İşgal güçleri bu sabah Halk Cephesi liderlerinden Reşad Kerace’yi de Ramallah’ın batısındaki Safa köyünde bulunan evine baskın düzenleyerek yeniden gözaltına aldı.
İşgal güçleri ayrıca El-Mezraa El-Ğarbiyye’den Mahir Şureytih’i, Ebu Gış beldesinden Halid Ahmed Gaad’ı, El-Halil’in kuzeyindeki El-Arrub Kampı’ndan üç genci ve Nablus’un kuzeyindeki Sebastia beldesinden bir genci gözaltına aldı.
Arap kılığına girmiş işgal askerlerinin dün akşam Muhammed Mahir El-Berğusi isimli genci Kuber köyündeki iş yerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı belirtildi.
Tulkerem kentinde dün gece kente baskın düzenleyen işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi.
İşgal güçleri El-Halil’de de Yatta beldesine ve Hılletu Hadur bölgesine, Selfit’in kuzeybatısındaki Kefel Haris beldesine ve Ramallah’ın batısındaki Beytunya beldesine baskın düzenleyerek evlerde arama yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.