İşgal Güçleri Batı Yaka’da 21 Filistinliyi Gözaltına Aldı

  • 02 Ekim 2018
  • 1.276 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Batı Yaka’da 21 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (2 Ekim Salı) Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında 21 Filistinliyi gözaltına aldı.
İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, gözaltına alınan kişilerin İsrail hedeflerine yönelik halk direnişi eylemlerine katıldıkları şüphesiyle arananlar olduğunu ileri sürdü.
İşgal güçlerinin dün gece Cenin’e bağlı Celgamus ve Meylesun beldelerinden iki genci, Kudüs’e bağlı Ebu Dis ve Hızma beldelerinden iki genci ve El-Halil’e bağlı Beyt Ummer beldesinden bir genci gözaltına aldığı ifade edildi.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin bu sabah Tulkerem’in güney ve doğu banliyölerine baskın düzenlediğini ve eski esir Rami Semir Ebu Semra’yı gözaltına aldığını söyledi.
İşgal güçlerinin Deir El-Ğusun beldesinde de Ethem Ebu İsa’yı evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ve evde arama yaptığı kaydedildi.
Cenin’in güneyindeki Aneze beldesinde de işgal güçleriyle belde sakini gençler arasında çatışmaların yaşandığı ve birçok kişinin işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği bildirildi.
İşgal güçleri Batı Yaka’da her gün baskınlar gerçekleştirerek çok sayıda kişiyi gözaltına alırken, işgal zindanlarında esir tutulan Filistinli sayısının 6500’e ulaştığı belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.