İşgal Güçleri Batı Yaka’da 4 Filistinliyi Tutukladı

  • 28 Nisan 2017
  • 1.020 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Batı Yaka’da 4 Filistinliyi Tutukladı

Filistin halkına yönelik baskılarını sürdüren işgal güçleri Batı Yaka’da düzenledikleri baskınlarda 4 Filistinliyi tutukladılar.

Filistinli kaynakların verdiği bilgiye göre, bugün sabah (28 Nisan Cuma) Batı Yaka’nın Beytlahim şehrine bağlı Ed-Devha beldesine baskın düzenleyen işgal güçleri, arama yaptıkları Musa, Malik ve Hamede Muhammed Musa Ez-Zeğari adlı kardeşlerin evlerinde eşyalarını kırıp ev halkına karşı terör estirdikten sonra üç kardeşi gözaltına aldılar.

Beytlahim’in orta kesimine de operasyon düzenleyen işgal güçleri Naci Abd Hicazi adlı Filistinliyi tutukladılar.

Beytlahim’in Helal Çarşısında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, Filistinli gençler işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı bomba, plastik mermi ve ses bombalarına taş ve molotoflarla karşılık verdiler.

Diğer taraftan Nablus’un doğusunda yer alan Muas El-Cedid’i basan işgal güçleri burada faaliyet gösteren Sefir Derneğinin merkezinde aramalar yaptılar.

Cenin şehrinde de baskın ve aramalar vardı. Bugün sabah Cenin şehrinin güneyine düşen Fehma köyüne giren işgal güçleri iki evde aramalar yaptılar.

İşgal radyosu verdiği haberde işgal güçlerinin gerçekleştirdikleri operasyonlarda arama yaptıkları evlerde tabanca ile ona ait mermi ele geçirdiklerini iddia etti.

Baskınlarla ilgili bilgi veren köy halkı, köye gelen işgal güçlerinin Filistinli eski esir avukat Luey Saabine ile İbrahim Said Saabine’nin evlerinde arama yaptıklarını, ev halkını sorguya aldıktan sonra da bölgeden ayrıldıklarını ifade ettiler.

Bugün sabah erken saatlerde haftalık barışçıl gösterilere sahne olan Na’lin köyüne giren işgal güçlerinin, ırkçı ayırım duvarı ile eylemlerin yapıldığı alanda tur attıkları belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.