İşgal Güçleri Batı Yaka’da Birçok Noktaya Baskın Yaptı

  • 30 Mart 2017
  • 1.113 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Batı Yaka’da Birçok Noktaya Baskın Yaptı

Filistin halkına baskı uygulamaya devam eden işgal güçlerinin dün gece ve bu sabah erken saatlerde Batı Yaka’nın Nablus, El-Halil ve Cenin şehirlerine bağlı belde ve köylere baskın yapması sonucu işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Nablus’un kuzey doğusunda yer alan El-Faria Mülteci Kampını basan işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalar sonucu bir genç yaralanırken, işgal güçleri Muhammed Nassar adındaki genci de tutukladı.

Nablus’a bağlı Sebestiyye, Beyt Furik ve Beyt Decen beldelerinde de çatışmalar yaşanırken, Yahudi yerleşimciler işgal askerlerinin himayesinde Sebestiyye’ye baskın yaptı.

El-Halil şehrinin özellikle Beni Naim beldesine 11 araçla baskın düzenleyen işgal güçleri beldede birçok evde terör estirerek yaptığı aramaların ardından iki kardeşi tutukladı.

Beyt Ummer’e baskın yapan işgal güçleri iki kişiyi tutukladı.

Cenin şehrinde sabah saatlerinde operasyonlar yapan işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda bazı gençlerin gazlardan etkilendiği görüldü.

Diğer taraftan Filistinli davetçi Şeyh İzzeddin Amarine’nin Ya’bed beldesindeki evine baskın yapan işgal güçleri, eşyalara zarar vererek ve ev sakinlerine saldırarak gerçekleştirdiği aramanın ardından evde bulunan üç bilgisayara da el koydu.

Bölgedeki İslami hareketin tanınmış şahsiyetlerinden biri olan ve aynı zamanda âmâ olan Şeyh Amarine’nin daha önce tutuklanıp özgürlüğe kavuşan esirlerden olduğu kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.