İşgal Güçleri El-Celeme Askeri Kontrol Noktasında Bir Öğrenciyi Gözaltına Aldı…

  • 27 Şubat 2015
  • 691 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri El-Celeme Askeri Kontrol Noktasında Bir Öğrenciyi Gözaltına Aldı…

Filistinli Esir Kulübü, işgal ordusunun Batı Yaka’nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı’ndan bir lise öğrencisini askeri kontrol noktasından geçtiği sırada gözaltına aldığını açıkladı.

Esir Kulübü, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Cenin Mülteci Kampı sakinlerinden 18 yaşındaki lise öğrencisi Muhammed Asri Feyyad’ın okul gezisine giderken El-Celeme askeri kontrol noktasında işgal güçlerince gözaltına alındığını bildirdi.

Filistinli çocuklara yönelik ihlallerini ve hukuka aykırı tavırlarını sürdüren işgal rejimi mahkemesi de Filistinli en küçük esir sayılan Beyt Anan beldesi sakinlerinde 15 yaşındaki Halid Eş-Şeyh’e işgal güçlerine taş attığı gerekçesiyle dört ay fiili hapis cezası ve 1500 şikel para cezası vermişti.

İşgal mahkemesinin Halid Eş-Şeyh’e verdiği hapis cezası kararını kınayan “Ahrar” Esir Araştırmaları ve İnsan Hakları Merkezi Müdürü Fuad El-Hafeş ise Filistinli çocukların gözaltına alınmasının işgal rejiminin politikası olduğuna işaret ederek, işgal zindanlarında halen 300 civarında Filistinli çocuk esir bulunduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.