İşgal Güçleri El-Halil’in Güneyinde Yüzlerce Dönüm Ekili Araziyi Tahrip Etti…

  • 02 Şubat 2015
  • 796 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri El-Halil’in Güneyinde Yüzlerce Dönüm Ekili Araziyi Tahrip Etti…

İşgal güçleri bu sabah (2 Şubat Pazartesi) erken saatlerde El-Halil’in güneyindeki Yatta kentinde yüzlerce dönüm tarım arazisini tahrip etti.

Yahudi Yerleşim Birimi İnşasıyla Mücadele Komitesi Koordinatörü Ratib El-Cubur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal yönetimine ait buldozerlerin işgal güçleri himayesinde ve “Sivil İdare” yetkilileri eşliğinde Yatta kentine bağlı Musafir bölgesine gelerek El-Fekhit köyüne kadar yaklaşık 800 dönüm ekili arazide tesviye çalışması yaptığını bildirdi.

İşgal yönetiminin söz konusu arazilerin sınır bölgesinde bulunduğunu ve işgal rejimine ait olduğunu, dolayısıyla ekim yapılamayacağını iddia ettiğini kaydeden El-Cubur, arazilerin Ebu Aram ve Subha ailelerine ait olduğunu söyledi.

İşgal güçleri, yine bu sabah Nablus kentinin güneyindeki Kasra köyünde izinsiz inşa edildikleri bahanesiyle istinat duvarlarını, tarımsal faaliyetlerde kullanılan iki odayı ve bir su kuyusunu yıktı.

Kasra Köy Meclisi üyesi Hüseyin Ebu Riyde, sabah erken saatlerde yıkılan mülklerin Ekrem Teysir ve Enver Teysir kardeşlere ait olduğunu ve resmi izinle inşa edildiklerine dair belgeler bulunduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.