İşgal Güçleri, Felah Zamil Ebu Marya İsimli Yaşlı Bir Filistinliyi Şehit Etti

  • 23 Temmuz 2015
  • 947 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri, Felah Zamil Ebu Marya İsimli Yaşlı Bir Filistinliyi Şehit Etti

İşgal güçlerinin bu sabah (23 Temmuz Çarşamba) erken saatlerde El-Halil kentinin kuzeyindeki Beyt Ummer beldesine düzenlediği baskın sırasında yaşlı bir Filistinli işgal güçlerinin kurşunlarıyla şehit olurken iki oğlu da yaralandı.

Beldedeki Yahudi Yerleşimiyle Mücadele Komitesi sözcüsü Muhammed Iyad Avad, işgal güçlerinin yedi askeri araçla beldeye girdiğini ve Arap kılığına girmiş işgal askerlerinin evlere baskın düzenlemeye başladığını söyledi.

İşgal güçlerinin baskın sırasında 52 yaşındaki Felah Zamil Ebu Marya’yı 22 yaşındaki oğlu Muhammed’i gözaltına almak isterken üzerine ateş açarak şehit ettiği, Muhammed’in de ayağından yaralandığı bildirildi.

Filistinli yaşlı adamın göğsüne üç kurşun isabet ettiğini ve işgal güçlerinin yaralıya müdahale için gelen ambulansa izin vermediğini belirten Avad, ağır yaralanan Felah Zamil Ebu Marya’nın daha sonra şehit olduğunun açıklandığını ifade etti.

Avad, işgal güçlerinin evin çevresine çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığını ve bombalardan çıkan yoğun gaz nedeniyle birçok kişinin boğulma tehlikesi atlattığını söyledi.

Baskın sırasında Ebu Marya’nın 25 yaşındaki oğlunun da göğsünden yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

İşgal güçleri, Beyt Ummer’e düzenlediği baskında 23 yaşındaki Hammad Ahmed Hammad Ebu Marya’yı da gözaltına aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.