İşgal Güçleri Mescid-i Aksa’nın Avlusunda İki Filistinliyi Gözaltına Aldı

  • 18 Temmuz 2016
  • 794 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Mescid-i Aksa’nın Avlusunda İki Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (18 Temmuz Pazartesi) Mescid-i Aksa’nın avlusunda iki Filistinliyi gözaltına alırken, Yahudi yerleşimciler de işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, işgal güçlerinin bu sabah Adil Ebu Zenid ve Ahid Er-Reşak’ı bu yılın hac kuralarına hazırlık amacıyla El-Kıbli Camii civarına duyuru asarlarken Mescid-i Aksa’nın avlusunda gözaltına aldığını bildirdi.

Quds Press Haber Ajansı, işgal güçlerinin 19 Yahudi yerleşimcinin bu sabah Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine izin verdiğini, işgal güçlerinin El-Mağaribe Kapısı’ndan giren ve Es-Silsile Kapısı’ndan çıkan yerleşimcileri baskın süresince koruduğunu ifade etti.

İşgal polisinin tüm baskılarına ve kimliklerine el koymasına rağmen Mescid-i Aksa cemaatinin Yahudi yerleşimcilerin baskınına yüksek sesle tekbir getirerek tepki gösterdiği belirtildi.

Bu arada, Temmuz ayının başından bu yana Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin sayısının 500’ü geçtiği kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.