İşgal Güçleri Ramallah’ta Biri Kadın Üç Filistinliyi Gözaltına Aldı

  • 01 Ekim 2018
  • 1.782 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Ramallah’ta Biri Kadın Üç Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün (30 Eylül Pazar) Batı Yaka’nın orta kesimindeki Ramallah kentinde biri kadın üç kişiyi gözaltına aldı.
Filistin TV muhabiri, işgal güçlerinin Ramallah kent merkezindeki Batnu’l-Heva Mahallesi’nde bir iş yerine baskın düzenlediğini ve çalışanlardan biri kadın üç kişiyi gözaltına aldığını söyledi.
Baskın sırasında işgal güçleriyle onlarca Filistinli arasında çatışmaların yaşandığı, işgal askerlerinin plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandığı bildirildi.
Filistinli gençlerin işgal güçlerine taşlarla ve boş şişelerle karşılık verdiği, yolları büyük taşlarla ve çöp varilleriyle kapattığı ifade edildi.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin mesken olarak kullanılan bir binayı kuşattığını, işgal askerlerinin çevredeki binaların çatılarına çıktığını belirtti.
Filistin Kızılayı yayınladığı bildiride, Batnu’l-Heva Mahallesi’ndeki çatışmalarda işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenen ve boğulma tehlikesi geçiren bir kişinin Filistin Tıp Merkezi’ne kaldırıldığını açıkladı.
Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti’nin verilerine göre işgal zindanlarında tutulan Filistinli esir sayısının 6500’e ulaştığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.