İşgal Güçleri Sanur Beldesinde Hamas Liderini ve Oğullarını Sorguya Çekti

  • 06 Ocak 2015
  • 830 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Sanur Beldesinde Hamas Liderini ve Oğullarını Sorguya Çekti
İşgal güçleri bu sabah (6 Ocak Salı) erken saatlerde İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Şeyh Ziyad El-İsa ve iki oğlunu Cenin kentinin güneyindeki Sanur beldesinde bulunan evlerine düzenlediği baskın sırasında sorguya çekti.

Cenin’in batısındaki Zebube köyünde de işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışma yaşandığı ifade edildi.

İşgal güçleri 15 askeri araçla bu sabah erken saatlerde Sanur beldesine baskın düzenledi. Öğretmen olarak görev yapan Şeyh Ziyad El-İsa’nın evinde arama yapan işgal askerleri, El-İsa ile oğulları Hemmam ve Tarık’ı üç saat süren baskın sırasında sorguya çekti. İşgal askerlerinin evde yaptıkları arama sırasında evin altını üstüne getirdikleri ve eşyalara zarar verdikleri bildirildi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin 22 yaşındaki Filistinli genç Muhammed Kemal Veled Ali’yi ailesinin Sanur beldesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını ve evde arama yaptığını ifade etti.

Bu arada, Cenin’in batısındaki Zebube köyünde işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında patlak veren çatışma sırasında birçok gencin işgalcilerin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği belirtildi. Kaynaklar, işgal güçlerinin köy girişine barikat kurduğunu ve trafiği aksattığını söyledi.

Page Top
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.