İşgal Güçleri Şehit Salih El-Bergusi’nin Evini Yıktı

  • 17 Nisan 2019
  • 1.184 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Şehit Salih El-Bergusi’nin Evini Yıktı

İşgal güçleri bu sabah (17 Nisan Çarşamba) erken saatlerde şehit Salih Ömer El-Bergusi’nin Ramallah kentinin kuzeybatısındaki Kuber köyünde bulunan evini yıktı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri devriyeler ve askeri nakil araçlarıyla Kuber köyüne baskın düzenleyerek El-Bergusi’nin evini yıkmaya başladı.

Yıkım sırasında işgal askerlerinin köyün her yanında güvenlik önlemleri aldığını belirten kaynaklar, Filistinli onlarca genç ise işgal güçleri arasında çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin çatışmalar sırasında gerçek mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandığını, başına göz yaşartıcı bomba isabet eden bir gencin yaralandığını, işgal güçlerinin gazetecilere de saldırdığını ifade etti.

İşgal güçlerinin Kuber beldesine gidişi sırasında Birzeit beldesinde de yüzlerce öğrenci ile işgal güçleri arasında çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Birzeit Üniversitesi öğrencilerinin yolları kapattığı ve işgal güçlerini taşladığı, işgal askerlerinin de çok sayıda ses bombası kullandığı belirtildi.

Ofra Yahudi Yerleşkesi yakınlarındaki ateş açma eylemini gerçekleştirdikten sonra işgal güçlerince aranan Salih El-Bergusi, Aralık ayında işgal rejimi özel kuvvetleriyle girdiği çatışmada şehit olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.