İşgal Güçleriyle Filistinliler Arasındaki Çatışmalarda Birçok Kişi Yaralandı

  • 04 Temmuz 2016
  • 775 kez görüntülendi.
İşgal Güçleriyle Filistinliler Arasındaki Çatışmalarda Birçok Kişi Yaralandı

İşgal güçlerinin bu sabah (4 Temmuz Pazartesi) erken saatlerde Kudüs’ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı’na düzenlediği baskın nedeniyle çıkan çatışmalarda Filistinli birçok gencin yaralandığı ifade edildi.

Filistin Kızılayı, ekiplerinin sürpriz baskının ardından yaralılar olduğu ihbarları üzerine Kalendiya Mülteci Kampı’na gittiğini fakat işgal güçlerinin ambulansların yaralıları almak için kampa girmesine izin vermediğini açıkladı.

İşgal güçlerinin daha sonra kampa girmelerine izin verilen ve yaralıları taşıyan ambulanslardan ikisine plastik mermiyle saldırdığı ve araçların camlarının kırıldığı belirtildi.

Filistin Kızılayı, gerçek mermiyle yaralanan dört kişinin Filistin Tıp Merkezi’ne kaldırıldığını ve kampta daha başka yaralıların da olduğunu fakat işgal güçlerinin sağlık ekiplerinin yaralılara ulaşmasını engellediğini söyledi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin kampa baskın düzenleyerek Aralık 2015’teki bıçaklama eylemini gerçekleştiren şehitler İsa Assaf ve Anan Ebu Hasbe’nin evlerini kuşattığını, ailelerin dışarıya çıkarılmasının ardından Assaf’ın evinin iç duvarlarının yıkıldığını ve Ebu Hasbe’nin evinin de havaya uçurulduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.