İşgal Güçleriyle Yahudi Yerleşimcilerin Saldırıları Sonucu 69 Filistinli Yaralandı

  • 14 Aralık 2018
  • 1.220 kez görüntülendi.
İşgal Güçleriyle Yahudi Yerleşimcilerin Saldırıları Sonucu 69 Filistinli Yaralandı

Batı Yaka’nın kuzey ve orta kesiminde işgal güçleriyle Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucu 69 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Filistin Kızılay Teşkilatı yayınladığı açıklamada, kendisine bağlı ekiplerin işgal güçleriyle Yahudi çetelerin saldırıları sonucu yaralanan 69 kişiye müdahale ettiğini, bunlardan bazılarının plastik mermiyle ve bazılarının fiziki saldırı sonucu yaralandıklarını, bazılarının da atılan gazlardan etkilendiklerini ifade etti.

Asira El-Kıbliyye Köy Meclisi Başkanı Hafız Salih, Yitzhar Yahudi Yerleşkesinden gelen bir grup Yahudi yerleşimcinin köyde vatandaşlara vahşi bir şekilde saldırdığını, işgal güçlerinin himayesinde hareket yerleşimcilerin evleri taşladığını, vatandaşların karşı koymalarını engellemek için askerlerin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba kullandığını söyledi.

El-Bire’de Beit El askeri geçiş noktasına gelen Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

İşgal güçleri gençlerin üzerine gaz bombaları yağdırırken, araçtan indirdiği genç bir kızla üç genci gözaltına aldı.

Siyonist işgal güçlerinin şehit ettiği Filistinli direnişçi Eşref Nealive’nin doğum yeri olan Şuveyke semtinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Siyonist işgal güçlerinin dün Batı Yaka’da Ofra eylemini gerçekleştiren Salih El-Bergusi’yi, iki aydır aradığı Eşref Nealive’yi ve Filistinli genç Mecd Mutayr’ı şehit etmesinden sonra Batı Yaka’nın birçok noktasında Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar başladı.

İşgal güçlerinin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullanması sonucu onlarca kişi yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.