İşgal Hükümeti Yerleşkelerin Güvenliği İçin 14.5 Milyon Şikel Tahsis Etti

  • 07 Temmuz 2016
  • 771 kez görüntülendi.
İşgal Hükümeti Yerleşkelerin Güvenliği İçin 14.5 Milyon Şikel Tahsis Etti
Geçen yıl Ekim ayı başında patlak veren ve Siyonistlerin güvenliklerini sarsan Kudüs İntifadası’nın artçı sarsıntıları ve yol açtığı korkunun yan etkileri devam ediyor.
İşgal rejimi Maliye Bakanlığı, Kudüs kentinin doğusundaki Yahudi yerleşkelerinin güvenliğinin sağlanması için 14.5 milyon şikel (1 dolar = 3.85 şikel) ek bütçe tahsis etti.
İşgal rejimi medyasında yer alan haberlere göre, işgal hükümeti Maliye Bakanlığı işgal rejimi parlamentosu Knesset’e bağlı maliye komitesinden Kudüs’ün doğusunda kurulu Yahudi yerleşkelerinin güvenliğinin sağlanması için 14.5 milyon şikel tahsis edilmesini talep etti.
Kudüs kentinde ve Batı Yaka’nın diğer kentlerinde intifadanın başından bu yana gerçekleşen eylemlerin işgal hükümetini böyle bir adıma sevk ettiği ifade edildi.
İşgal rejimi Maliye Bakanlığı verilerine göre, Kudüs’teki her bir Yahudi yerleşimcinin güvenliğinin sağlanması işgal hükümetine yıllık 30 bin şikele mal oluyor.
Kudüs İntifadası’nın başından bu yana Filistinli direnişçilerin gerçekleştirdiği onlarca eylemde birçok işgalci hayatını kaybederken yüzlerce Yahudi yerleşimci ve işgal askeri de yaralandı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.