İşgal Mahkemesi Filistinli Kadın Şehidin Katilini Serbest Bıraktı

  • 08 Mayıs 2019
  • 1.038 kez görüntülendi.
İşgal Mahkemesi Filistinli Kadın Şehidin Katilini Serbest Bıraktı

İşgal rejimi mahkemesi, Filistinli kadın şehit Aişe Er-Rabi’yi öldüren Yahudi yerleşimcinin şartlı tahliyesine ve ev hapsine çıkarılmasına karar verdi.

Yahudi yerleşimcinin avukatı, mahkemenin kararının müvekkili aleyhinde toplanan delillerin yetersiz olduğuna işaret ettiğini öne sürdü.

Selfit vilayetine bağlı Bidya köyü sakinlerinden sekiz çocuk annesi Aişe Er-Rabi, geçen yıl 12 Ekim’de şehit oldu.

Er-Rabi’nin eşi ve dokuz yaşındaki oğluyla köylerine dönmek üzere bindiği otomobile yol üzerinde bir Yahudi yerleşimcinin attığı kaya parçası aracın ön camını kırarak Filistinli kadının başına isabet etti.

Aişe Er-Rabi, eşinin ve oğlunun gözü önünde olay yerinde şehit oldu.

İşgal güçleri himayesinde Batı Yaka’da terör estirmeyi sürdüren Yahudi yerleşimciler, her fırsatta Filistinlilere, evlerine ve işyerlerine saldırıyor, araçlarını ve ekili tarım arazilerini tahrip ediyor.

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına göz yuman işgal güçleri, baskınlar sırasında yerleşimciler ile Filistinliler arasında çatışma çıkması halinde duruma müdahale ederek Yahudi yerleşimcileri koruyor ve olay yerinden güvenli bir şekilde uzaklaşmalarını sağlıyor.

Yahudi yerleşimciler işledikleri suçlar sebebiyle gözaltına alınıp işgal rejimi mahkemelerine çıkarıldıkları zaman da mahkemeler tarafından korunup kollanıyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.