İşgal Mahkemesi Şehit Muhenned El-Halebi’nin Arkadaşına 35 Yıl Hapis Cezası Verdi

  • 28 Aralık 2016
  • 976 kez görüntülendi.
İşgal Mahkemesi Şehit Muhenned El-Halebi’nin Arkadaşına 35 Yıl Hapis Cezası Verdi

Siyonist işgal mahkemesi bugün (28 Aralık Çarşamba) şehit Muhenned El-Halebi’nin iki Siyonist’in ölümüyle sonuçlanan bıçaklama eyleminde şehide yardım ettiği suçlamasıyla tutukladığı Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Selfit şehrine bağlı Karave Beni Hassan köyü sakinlerinden
Abdülaziz Mer’i’ye 35 yıl hapis cezası verdi.

Filistinli genç esir Mer’i’nin ailesi yaptığı açıklamada, Kudüs’teki işgal mahkemesinin oğullarına 35 yıl fiili hapsin yanında 136 bin dolar para cezası verdiğini belirtti.

Mer’i’nin abisi Remzi Mer’i verdiği bilgide, işgal mahkemesinin daha önce kardeşlerine iki müebbet hapis cezası verdiğini, ancak daha sonra yapılan birkaç oturumun ardından 35 yıl fiili hapis ve ağır para cezası verdiğini söyledi.

Remzi Mer’i açıklamasında kardeşlerinin, Muhenned El-Halebi’nin gerçekleştirdiği eylemden birkaç gün sonra tutuklandığını, işgal mahkemesinin kendisini Muhenned’i Kudüs’e getirerek eylemine destek vermekle suçladığını ifade etti.

El-Halebi’nin 3 Ekim 2015 tarihinde Eski Kudüs bölgesinde yaptığı bıçaklı eylemde iki Siyonist hayatını kaybetti. Onun bu eylemi intifadayı alevlendiren eylem olarak biliniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.