İşgal Mahkemesinden Heniyye’nin Kız Kardeşlerine 8 Ay Hapis

  • 09 Ocak 2015
  • 1.348 kez görüntülendi.
İşgal Mahkemesinden Heniyye’nin Kız Kardeşlerine 8 Ay Hapis

Siyonist işgal yönetimi mahkemesi Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Siyasi Birim başkan yardımcısı İsmail Heniyye’nin iki kız kardeşini Mısır sınırından Gazze’ye izinsiz giriş yaptıkları suçlamasıyla sekizer ay hapis ve 5100 dolar para cezasına çarptırdı. Ancak hapis cezaları için cezalandırma işleminin durdurulduğu ifade edildi.

İşgalcilere ait bir radyonun yayınladığı habere göre işgal yönetiminin Bi’ru’s-Seba’daki merkez mahkemesi İsmail Heniyye’nin iki kız kardeşi Sabah Heniyye ile Leyla Ebu Rakik’e, Mısır ile Gazze sınırı arasındaki Rafah sınır kapısından Gazze tarafına kanuna aykırı geçiş yaptıkları suçlamasıyla sekizer ay ceza verdi; ancak ceza uygulamaları durduruldu. Mahkûmlara ayrıca 20 bin şikel yani 5100 Amerikan doları tutarında para cezası verildi.

Mahkemenin kararında bu iki bayanın İsrail vatandaşı sıfatı taşıdıkları ve 2012 yılında İsrail yönetiminin kendilerine Gazze’ye geçiş izni vermemesi üzerine onların da kanuna aykırı bir şekilde Mısır sınırındaki kapıyı kullanarak bu bölgeye giriş yaptıkları iddia edildi.

İsmail Heniyye’nin Sabah Heniyye ve Leyla Ebu Rakik isimli iki kız kardeşi Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesinde yaşayan Filistinlilerle evlenmiş olduklarından eşleri vasıtasıyla İsrail vatandaşlığı sıfatı almış bulunuyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.