İşgal Ordusuna Ait 4 Buldozer Bu Sabah Gazze Şeridi Sınırından İçeri Girdi

  • 01 Haziran 2016
  • 881 kez görüntülendi.
İşgal Ordusuna Ait 4 Buldozer Bu Sabah Gazze Şeridi Sınırından İçeri Girdi

İşgal ordusuna ait D9 tipi dört buldozer bu sabah (1 Haziran Çarşamba) Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus vilayetinin doğusunda sınırdan belirli bir mesafe içeri girerek sınır ihlali yaptı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal ordusuna ait buldozerler Han Yunus’a bağlı El-Karara beldesinin kuzeydoğusunda bulunan Kisufim askeri alanından çıkarak güneye doğru ilerledi.

Kaynaklar, buldozerlerin sınır ihlaliyle birlikte işgal ordusuna ait üç tankın da sınır bölgesindeki kum tepelerine konuşlandığını bildirdi.

2014 yazında işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne açtığı savaşı sona erdiren ve Mısır’ın arabuluculuğunda işgal yönetimiyle Filistinli direniş grupları arasında imzalanan ateşkes anlaşması o tarihten bu yana işgal güçlerince sürekli ihlal ediliyor.

Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli balıkçı teknelerine taciz ateşi açan ve balıkçıları gözaltına alarak teknelerine ve av malzemelerine el koyan işgal güçleri, sınır bölgelerine yakın evlere ve tarlalara da ateş açıyor, Gazze Şeridi’ne girerek sınır ihlali yapıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.