İşgal Polisi Kudüslü 13 Gence Uzaklaştırma Cezası Verdi ​

  • 24 Eylül 2018
  • 2.009 kez görüntülendi.
İşgal Polisi Kudüslü 13 Gence Uzaklaştırma Cezası Verdi ​

İşgal polisi, Kudüslü 13 gence Yahudi Çardaklar Bayramı dolayısıyla bir hafta süreyle Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası verdi.

İşgal polisi dün İslami Vakıflar Dairesi görevlilerinden dördüne bir hafta süreyle Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası verdi.

İslami Vakıflar Dairesi medya sorumlusu Firas Ed-Dibs, işgal polisinin Mescid-i Aksa bekçilerinden Mehdi El-Abbasi ile İmar Komitesi görevlileri Raid Zuğeyr ve Hüsam Sidr’e bir hafta Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası verdiğini söyledi.

İşgal güçlerinin ayrıca Mescid-i Aksa bekçilerinden Muhammed Ed-Debbağ’ı da Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırdığı öğrenildi.

Quds Press Haber Ajansı’na konuşan Ed-Dibs, işgal güçlerinin İslami Vakıflar Dairesi görevlilerini bir hafta sonra ifade vermeye çağırdığını ve uzaklaştırma cezalarının uzatılabileceğini bildirdi.

Ed-Dibs, İslami Vakıflar Dairesi görevlilerine uzaklaştırma kararının Kudüs’ün batısındaki El-Kışla Polis Merkezi’ndeki bir polis tarafından tebliğ edildiğini ifade etti.

İşgal polisi, son günlerde aralarında İslami Vakıflar Dairesi görevlileri, aktivistler ve Mescid-i Aksa’ya sık sık gelen vatandaşların olduğu 20’den fazla kişiye çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezaları verdi.

Yahudi bayramlarında uzaklaştırma cezalarını yoğunlaştıran işgal polisi, Filistinlilerin polislerin çalışmasına engel olduklarını ve Yahudilerin Mescid-i Aksa’yı ziyaretlerini aksattıklarını öne sürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.