İşgal Rejimi Aksa’da Namaz Kılmak İçin Verdiği İzin Sayısını Yarıya İndirdi

  • 22 Temmuz 2016
  • 842 kez görüntülendi.
İşgal Rejimi Aksa’da Namaz Kılmak İçin Verdiği İzin Sayısını Yarıya İndirdi

Siyonist işgal rejimi, Erez kapısından çıkışlara getirdiği sınırlamalar kapsamında daha önce Mescidi Aksa’da namaz kılmaları için geçişine izin verdiği kişi sayısını yarıya (150) indirdiğini duyurdu.

Siyonist işgal rejimi daha önce yaşları 60’ın üzerinde olan 300 kişinin Mescidi Aksa’da Cuma namazı kılmak için çıkış yapmasını izin veriyordu. İşgalci bu kararla sayıyı 150 kişiye indirmiş oldu.

İşgal radyosu verdiği haberde, Ürdün kapısından çıkış yapan Gazzelilerin sayısını da azaltan hükümetin haftada sadece 80 kişiye izin vereceğini ifade etti.

İşgal hükümetinin izin verdiği kişiler daha çok hasta, öğrenci ve iş adamlarından oluşuyordu. Her hafta 100 kişinin çıkış yapmasına izin veren işgal hükümeti bu sayıyı 80’e indirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sivil İşler Bakanlığı sözcüsü, işgal hükümetinin yolcu sayısını azaltma gerekçelerinin temelsiz olduğunu söyledi.

Filistin topraklarını işgal eden Siyonist işgal rejimi Filistin halkına karşı büyük hak ihlalleri yapıyor. İstediğine izin veriyor, istediğine vermiyor; verdiği izni iptal ediyor, vatandaşları tutukluyor veya insanların seyahat haklarını kullanmalarına engel oluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.