İşgal rejimi Filistinli göstericilere karşı zehirli gaz kullandı

  • 23 Aralık 2017
  • 1.187 kez görüntülendi.
İşgal rejimi Filistinli göstericilere karşı zehirli gaz kullandı

Siyonist İsrail rejimi güçlerinin Batı Şeria ve Gazze şeridinde Filistin göstericilere karşı zihirli kimyasallar içerikli gaz kullanmaları ardından göstericilerden bir grub zehirlenerek komaya girdiler.

Filistin MAA haber ajansının bildirdiğine göre Filistin Sağlık Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Siyonist İsrail rejiminin kullandığı zehirle gazlar sonucu Filistinlilerden bir çoğunun hastanelik olduğunu bildirdi.

Filistinli yetkili, siyonist rdejim güçlerinin Filistinli göstericilere karşı kimyasal kullanmakta olduğunun anlaşıldığını ve dün Gazze şeridindeki gösterilerde 2 Filistinli gencin şehit olduğunu 150 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Daha önce de Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail rejiminin son günlerde Filistinli göstericilere karşı kullanmakta olduğu göz yaşartıcı gazların içeriği hakkında araştırma yapılmasını istedi.

Gazze’de bir açıklama yapan Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, ABD başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail için başkent olarak ilan etmesini protesto eden Filistinlilerden onlarcasının dün Cuma günü İsrail askerlerinin bir nevi zehirli Hardal gazı kullanması ardından boğulma tehlikesi atlattıklarını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah, Tulkerem, El-Halil ve Nablus kentleri bugün bir kez daha Filistinlilerin, ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararını protesto amacıyla düzenlediği gösterilere sahne oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.